3 Şubat 2016 Çarşamba

Yardım İçin Buradayız !!!




Arkadaşlar bahar dönemi geçişlerini pek açıklamadık sitemizden. Ara geçiş olduğu için. Lakin her türlü sorularınız için buradayız. Sizi bekletmeden sıkmadan cevaplamaya yardımcı olmaya hazırız. Bizlere iletişim formundan ulaşabilirsiniz. 

350 yorum:

  1. Merhaba oncelikle ben 2016 da güz döneminde geçiş yapıcam ama bu seneki YGS lys ye de başvuru yaptım sınava gitmem gecen seneki puanimla geçiş yapmayı engeller mi cevap verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Herhangi bir tercih yapmayıp sadece sınava girmeniz etkilemez.

    YanıtlaSil
  3. hocam bende yaz döneminde myp ile kurum içi yatay geçiş yapmak istiyorum, kontenjanda avantajım olur mu? kontenjanlar genelde dolar mı ? sagolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Myp ile geçişlerde %90 kontenjan sıkıntısı yaşamazsınız. Sizin universite tercihi yaptığınız yılda kaç kişi aldiysa %30unu alıyor.

      Sil
    2. bu arada geçişte myp ile yatay gecis icin 1 kişilik kontenjan açılmış, halbuki başvurduğum dönem 52 kisi almış, bu ara geçiş dönemi olduğu için mi?

      Sil
    3. Ara dönem de her şey minimum tutulur genelde. Güz döneminde de isterse 1 kişi alabilir %30 alcak diye zorunluluk yok ama genelde %30 alıyorlar.

      Sil
    4. güz dönemi %30 zorunlu

      Sil
  4. merhaba . şuan bir devlet üniversitesinde hazırlık okuyorum . ancak memlektimdeki özel üniversiteye geçiş yapmak istiyorum . yazın yatay geçiş yapabilir miyim merkezi yerleştirme puanı ile ?

    YanıtlaSil
  5. Evet yerleştirme puanınız tuttuğu taktirde geçiş yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam geçmek istediğim bölüm arasında 2 puan fark var ve özel bir üniversite . yinede işlem görür mü ?

      Sil
  6. Merhaba geçmek istediğim bölüm tm2 ile öğrenci alıyordu ama 2016 itibariyle tm3 puan türüyle öğrenci alacak ben 2016 güz döneminde geçiş yaparken hangi puan türünü esas almalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin giriş yaptığınız seneki puan yani TM2 esas alınır.

      Sil
  7. Merhaba ben size bir şey sormak istiyorum Karabük Üniversitesi 1.sinif öğrencisiyim geçişler için başvuruları kaçırdım mecburen bu dönemi de okuyacagim soracağım şey şu 2-3 ortak dersimin olduğu başka bölüme seneye geçiş için başvuru yaptığım da onaylanirsa tekrar 1.siniftan mi baslarim yoksa 2.siniftan başlayıp alttan derslerle mi devam ederim ? Cevap verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece 2-3 dersiniz ortak ise 1. sınıftan başlarsınız o derslerden muaf sayılırsınız.

      Sil
  8. arkadaşlar bişey sorucam , ben şimdi işletme bilgi yönetimi okuyorum işletme bölümüne geçmek istiyorum ders içerikleri tamamen aynı fakat işletme tm1 den alıyo ben ygs 6 dan girdim ve tm1 puanım hesaplanmadıı yinede geçiş yapamazmıyım ? veya bu sene tekrar ygsye girip aldığım puanla geçiş yapamazmıyım 1 sene kaybetmek istemiyorum ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamazsınız. TM 1 ile alıyorsa TM1 puanınızın en kötü eşit olması lazım. Tekrar ygs ye lys ye girip üniversiteyi tutturursanız transkriptinizi alıp geçiş yapabilirsiniz.

      Sil
  9. bide normal yatay geçiş nasıl oluyo ? myp yle farkı ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal yatay geçiş ortalama ile yapılır. MYP üniversiteye girdiğiniz puan ile.

      Sil
  10. Bu dönemi dondurmuş olmak güz döneminde geçişe herhangi bir engel oluşturur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dondurduğunuz zaman öğrenci belgesi alabiliyorsanız sıkıntı olmaz, çünkü okulun imzalı mühürlü öğrenci belgesi isteniyor.

      Sil
  11. ben hazırlık okuyorum şimdi 2016 güz döneminde myo ile tercih yaparsam 1. sınıftan mı başlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğiniz bölümde hazırlık varsa ve hazırlıkta başarılı olursanız 1. sınıftan başlarsınız. Başarısız olursanız tekrar hazırlık. Hazırlık yoksa geçeceğiniz bölümde 1. sınıftan başlarsınız.

      Sil
  12. istediğim bölüm yüzde yüz İngilizce karabükte hazırlık okuyorum güz döneminde myo ile tercih yaparsam 1. sınıftan mı başlarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada hazırlıkta başarılı olsanız bile tekrardan hazırlık okumanız istenebilir. Çünkü normal hazırlık bölümüyle %100 ingilizce bölümlerinin hazırlık şartları aynı değil. Onu başvurduğunuzda kabul edilirseniz şart olarak sunulabilir.

      Sil
  13. merhaba hocam, bu dönem myp ile geçiş sonuçlarını nerde bulabilirim veya ne zaman sonuçlanacak. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar dönemi sonuçlandı çoktan kayıtlarıda bitmiştir neredeyse. Her üniversitenin kendi sitesinde yayınlıyorlar.

      Sil
  14. Merhabalar hocam benim bu merkezi yatay geçişten geç haberim oldu ben şimdi 2015 ygs lys girdim mf4 ile bir universitenin bolumune girdim fakat ordan hiç memnun degilim başka universitenin yine mf4 le alan bolumune gecmek istiyorum ama 2016 eylülde başlamak istiyorum yapmam gereken işlemler nelerdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos 2016 da ki MYP başvurularını kaçırmyınız. Puanınız tutan istediğiniz üniversiteye gerekli belgelerle başvurunuz. Kayıtlarda eylülde.

      Sil
  15. Hocam ben boğaziçi üNiv. Okul öncesi öğrt. hazırlığa yerleştim bu sene fakat devamsızliktan sınıfta kaldım, yazın myp ile yatay geçiş yapıp odtuye ayni programa geçebilir miyim ? Boğaziçine öğretmen lisesi ek puanıyla yerleştim ama ek puansiz da odtuye yerleşecek puanım var zaten. İkinci olarak şunu sorayım. Ben boğaziçinde kalsam seneye derslere giremiyor muşum, hazırlık geçme sınavına derslere girmeden girmem gerekirMiş yani hazırlık için sadece 1 sene derslere girme hakki veriyorlar. Odtü de böyle midir acaba yani böyle olsa bile odtüde sınıfta kalmadim sonuçta yeni geçecem ama sınıfta kalmış bi şekilde gectigim için orda da böyle bir prosedür uygulayıp derslerden men ederler mi ? . Ve bu konuyla ilgili odtü öğrenci işleriyle falan konuşmama gerek varmı yani boğaziçinde n sınıf tekrarı olarak geçiş yapmama rağmen derslere girebilir miyim falan yoksa sormama gerek yok mu net olarak girebilir miyim bunun cevabı yani. Şimdiden eyvallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ODTÜ ile Boğaziçi prosedürleri farklılık gösterebilir. Ama ODTÜ sizin boğaziçin de ki durumunuzla ya da Boğaziçi'nin uyguladığı prosedürlere bakmaz. Tamamen yeni öğrencisiymişsiniz gibi hazırlığa girmeniz gerekiyorsa hazırlığa 1. sınıftan başlamanız gerekiyorsa 1. sınıftan başlatır. İlk kez üniversiteye yerleşiyormuş gibi düşünün.

      Sil
  16. Hocam merhaba.Ben ankara üniversitesine 2. sınıf için yatay geçiş yapmak istiyorum.Ankara üniversitesi 4 lük not sisteminden en az 3 ortalama istiyor ancak Yök'20. Başvuruların değerlendirilmesinde sadece öğrencinin kayıtlı olduğu programa
    yerleştiği yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanlarının dikkate alınmasına, başarı
    vb. şart aranmamasına,'
    bu tarzda bir açıklama yapmış kafam iyice karıştı,şimdi ortalamam 3 ün altında olursa geçemiycekmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz ortalamayla geçiş duyurusuna bakmışsınız galiba. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay gecis duyurusunda söylediğiniz gibi bir açıklama yok.

      Sil
    2. Dediğiniz konu ortalamayla geçişte olur. MYP de hiç bir başarı aranmaz ÖSYM başarısı dışında.

      Sil
  17. istediğim üni. transkipt istiyor ancak not ortalamam çok düşük hatta ikinci dönem ders almadım. lys puanımın tutmasına rağmen sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır hiç bir şekilde okuldaki başarınıza bakılmaz.

      Sil
  18. merhaba hocam ben şu an 1. sınıfım 2. sınıfta myp ile geçiş yapmak istiyorum şu an 2. öğretimim ama geçiş yapmak istediğim yer 1. öğretim eğer 2. sınıfta geçiş yaparsam 1. sınıfta yatırdığım harç paralarını geri alabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için YÖK le irtibata geçmeniz gerek ama alamamanız kuvvetle muhtemeldir.

      Sil
  19. hocam merhaba bu merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak için bir sürü belge isteniyor bu belgeler internetten çıktı olarak alınabilir mi yoksa okuldan mı almamız gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖSYM sonuç belgesi dışında hepsi okuldan alınacak mühürlü imzalı.

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Bir üniversitede birden fazla bölüme başvurabilir miyiz? Birde hazırlık öğrencisiyim okula devam etmeyip devamsızlıktan kalmak sıkıntı yaratır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvurablirsin. Aktif öğrenci olarak kaldığın müddetçe sıkıntı olmaz.

      Sil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba hocam ben Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 3 sınıf öğrencisiyim igdir uni ilahiyata geçmek istiyrm merkezi yerlestrme puanı ile 2013 yılı 346 ile alirmym benim puanın 35o geçiş yapabilirmiyim birde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki geçişinizde sıkıntı olmaz büyük ihtimal.

      Sil
  24. Mrb hocam on lisans isletme son sinif ogrencisiyim myp ile kibrista farkli bi bolume yatay gecis yapma imkanim varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkezi puanınız yettiği taktirde yapabilirsiniz.

      Sil
  25. Merhaba hocam ben fırat üniversitesinde teknoloji fakültesi mühendislik hazırlık sınıfı okuyorum geçen sene batmanın mühendislik fakültesine puanım tutuyordu ben batmana myp ile geçiş yapabilirmiyim kontenjanda sıkıntı olurmu hazırlıkta kalmam bir şeyi değiştirirmi lütfen cevaoplarsanız hocam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontenjanda sıkıntı yaşamazsınız. Hazırlıkta kalıp kalmamanız da etkilemez geçebilirsiniz.

      Sil
    2. Hocam sağolun bilginiz için bu sene yine lys ye girecem başka bir bölüme tercih yapsam okul puanım yarıya inermi hazırlık okuyorum ben merak ediyorum bu konuyu bunuda cevaplarsanız hocam sevinirim..

      Sil
    3. Bu sene yerleştiyseniz okul puanınız büyük ölçüde kesilir.

      Sil
  26. hocam illa tam eşit mi olması lazım puanımızın . 1 - 2 puan fark olsa yine işlem görür mü başvurumuz ?

    YanıtlaSil
  27. kesinlikle. 0.03 puan düşük olsanız reddedilirsiniz. daha önce bir çok örneği var sitemizde de var örnekleri. http://merkeziyerlestirmepuaniylayataygecis.blogspot.com.tr/2015/08/yerlesebilecekmiyim-sorunsali.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam myp puanı ile geçiş yapmak istiyorum birden fazla okula başvuru yapabilirmiyim yaparsam bir sıkıntı olurmu cevaplarsanız hocam sevinirim..

      Sil
  28. Hocam güz dönemi için %30 kontejyan zorunlu mu yoksa bahar dönemi gibi kontejyan açmayıp öğrenci almayabilir mi?

    YanıtlaSil
  29. İyi günler, kafama takılan bir kaç soru var internetten araştırmalarım sonuç vermedi beni bu konular hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

    Öncelikle teknik liseden bilgisayar bölümü mezunu olduğumu söyleyeyim. Ben sınavsız geçiş 59 not ortalama 295 obp puanı ile Pamukkale üniversitesi'nde Pazarlama bölümününe yerleştim. Ancak şuanda aşırı pişmanım kendi ilgi alanım olan, farklı bir üniversitede bilgisayar programcılığı bölümüne geçiş yapmak istiyorum.
    Her üniversite taban ve tavan puanlarını ygs şeklinde paylaşmış halbuki benim puan türü obp diye geçiyor. Ben bilgisayar programcılığı bölümü olan üniversitelerin obp puanlarını nereden bulacağım?
    Birde benim şuanki bölümümde ortalamam 1.02 ve alttan 3 dersim var bahar döneminde geçişte sorun olur mu ?
    Son olarak üniversiteler merkezi yerleştirmeyle alımı kendilerine özgü kapatabiliyorlar mı ?

    Sorularıma yanıt verirseniz memnun olurum.

    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapatamazlar. Bahar dönemi gecti güz dönemi ağustosta yapılacak. Siz unuversiteye yerlesirken hangi klavuza bakip yerlestiniz?

      Sil
    2. İlginiz için teşekkür ederim.
      Bana liseden hocalarım ygs puanlarının olduğu ve direk geçiş yapabileceğim 4 sayfalık liste vermişti o listedeki ygs puanlarına göre yerler yazdım ancak ilk tercihte hiçbir yer çıkmadı bende ek tercihlerde 1. sıraya pamukkale üniversitesi pazarlama yazdım onunda ygs puanı 170lerdeydi muhtemelen obp puanıda 200lerde bir şeydir o yüzden yerleştiğimi düşünüyorum.
      Şuanda http://www.sinavsizgecis.com/bilgisayar-programciligi-2013-2014-taban-puanlari.html
      burayı buldum buradaki puanlara göre mi seçim yapıp başvurmalıyım ?

      Sil
    3. Ayrıca Sınavsız geçiş bölümlerim arasında bilgisayar programcılığı ve pazarlama bölümüde mevcut ancak bu iki bölüm arasında ders içerikleri olarak 2 3 tane ders aynı bu bir sorun teşkil eder mi? 2. dönem geçiş yapsam bile tekrar 1. sınıftan okumaya bile razıyım.

      Sil
    4. Evet sınavsız geçiş taban puanlarına göre tercihinizi yapcaksınız. Hayır derslerin aynı olması ortak olması iyi bir şey, o dersleri saydırma ihtimaliniz bile var. Tabii üniversitenin kendi kararı.

      Sil
    5. ÖSYM kılavuzunda en sağ sütunda değerler mevcut ve Türkiye sıralaması sütunu bş ise, kılavuzdaki mintaban puan zaten OÖBP'dır. Yani o yıl o önlisans programına kaydolanları tümü snavsız OÖBP ile yerleşmiştir.

      Sil
  30. Hocam merhaba, 2014 yılında Ts1 puanıyla bir özel üniversiteye yerleştim, 2 yıldır hazırlıktayım hazırlığı geçemediğimden yatay geçiş yapacağım, fakat 2016 ygs'ye de başvurdum, sonradan farkettim ki 2014 yılında yatay geçiş yapmak istediğim bölüme myp puanım zaten tutuyor, sınava girdiğimde 2014 puanım ne olacak, tercih yapmamam mı gerekir, yatay geçiş yapabilecek miyim?
    Bir de hazırlıkta 2.senem olduğu için dönem bitmeden kaydımı dondurmam gerekir mi?
    Son olarak da yatay geçiş yaptığımda 1.sınıftan mı başlayacağım?
    Sorularımı yanıtlarsanız çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MYP hakkınızın yanmaması için bu sene girdiğiniz sınavla hiç bir tercih yapmamalısınız. Okulla görüşünüz, atılmadan kaydınız silinmeden geçiş yapmalısınız. Kaydınız silinirse yine hakkınız yanar. Eğer başvurduğunuz bölümde hazırlık yoksa 1. sınıftan başlarsınız.

      Sil
  31. Hocam merhabalar ben bugün osmaniye üniversitesi öğrenci işlerinden bilgi aldım benim puanım 2015 yılında 230 du gideceğim bölümün puanıda 229 heçen sene 50 kişi alınmış ben bu sene myp ile geçiş yapsam kontenjanda sıkıntı yaşarmıyım hocam geçebilirmiyim oraya cevaplarsanız hocam sevinirim saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50 kişi alınmış ama kontenjan ne kadar kontenjan dolmuş mu önemli olan o. Size tahmin yapıp ümitlendirmek ya da heves kaçırmak istemem ama %90 MYP ile geçişte kontenjan sıkıntısı yaşanmıyor. Puan yönünden de geçiş hakkınız bulunmakta.

      Sil
    2. Hocam sağolun cevapladığınız için 50 kişinin hepsi yerleşmiş hocam o sene yerleşenlerin yüzde 30 uymuş kontenjan galiba siz daha iyi bilirsiniz eğer öyleyse 15 kişi alınacak yani bu yıl değilmi hocam benim bu durumda kesin gibi değilmi hocam 1 puan üstteyim zaten

      Sil
    3. İnternette o üniversitenin geçen seneki myp ile yatay geçiş sonuçlarını bulabilirseniz o size yol gösterici olur. Evet %30 açıyorlar güz döneminde ve genelde çoğu kişi yerleşiyor.

      Sil
    4. Hocam gerçekten çok sağolun benim için çok önemli bir mevzu belki fazla soru sormuş olabilirim fakat son bir şey daha sormak istiyorum hocam bu sene ygs ye girdim yukarıda yazdığınızı okudum myp hakkımın yanmaması için tercih yapmamam gerekiyormuş galiba hocam ?

      Sil
    5. Ne demek. Evet bu sene sınava girdiyseniz tercih yapmamalısınız.

      Sil
    6. Çok teşekkür ediyorum hocam herşeyi öğrendimm cevaplarınızla sağolun..

      Sil
  32. Hocam ben bahar dönemi için başvuru yaptım kabul oldu fakat kayıt yaptırmadım güz döneminde tekrar başvuru yapabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  33. hocam merhabalar ben 2015 lys de üniversiteyi kazandım şu an hazırlık sınıfı okuyorum aynı bölümün ikinci öğretimine myp ile geçiş yapmak istiyorum geçen seneki puanım ora nın 2015 teki puanından 3 puan fazla yazın tercih yapmak istiyorum oraya geçen sene 35 kişi yerleşmiş benim şansım nedir bu durumda hocam..bir de hocam yazın yapılan tercihe güz dönemi tercihimi deniyor yüzde 30 kontenjan açılıyormuş yanılmıyorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani genelde %30 açıyorlar ikinci ogretime yatay gecisler cok olmadigindan ihtimaliniz var lakin bir sey diyemiyoruz tamamen o seneki tercih yogunluguna bagli ama myp ile geciste cogu kisi muradına eriyor. Evet yazın yapılana güz dönemi deniyor.

      Sil
    2. Hocam peki benim 3 okula puanın tutuyor ben 3 ünede tercih yapabilir miyim yaparsam hangisini kazanırım neye göre seçim yapılır

      Sil
  34. Hocam merhabalar myp yle ilgili size sorum kalmamıştıda ygs açıklanınca ben polis okuluna müracaat edip mülakatlara girmeye karar verdim her başvuruyu yapıp kazanamazsam yada kazanır polis okuluna yerleşirsem bu myp ile yatay geçiş hakkım yanarmı cevaplarsanız hocam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MYP ile yatay geçiş tercihi yapıpta yerleşemezseniz ya da gitmezseni hakkınız yanmaz. Bu seneki ygs ile polis okuluna giderseniz bu seneki ygs ye gore myp hakkiniz olur. Gecen seneki yanar.

      Sil
  35. Hocam sınıfta kalma durumu merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş için bir engel oluşturur mu lütfen cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  36. 1.Güz dönemi üniversiteler için zorunludur
    2.ÖSYM klavuzunun %30u kadar kontejyan açılır ki maddede böyle yazıyor
    3.Bir sonraki maddelerde üniversitelerin ayrıca kontejyan ilan etmesi gerekmediği yazıyor
    4.%30u gecmezse başvuran sayısı kayıtların yapılması gerektiği yazıyor

    YanıtlaSil
  37. Hocam istanbul dışında bir devlet üniversinde işletme okuyorum 1.sınıftayım seneye istanbula bir özel üniversiteye %75 burslu yada %50 burslu yine aynı bölüme myp ile geçiş yapmak istiyorum seneye özele geçince 1.sınıftan dersim kalsa da 2.siniftan başlatıyorlar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dekanlık kurulunun vereceği kararla belirlenir. Her üniversite için değişiklik gösterebilir.

      Sil
  38. Hocam merhaba. Ben Anadolu Üniversitesi'nden bir öğrenciyim ve buraya 2015'te yerleştim. Ağustos 2016'da da MYP ile başka bir üniversiteye geçmeyi düşünüyorum. Sormak istediğim birkaç tane soru var. Yardımcı olursanız sevinirim...

    1- Bu yıl okulumda İngilizce hazırlık okudum/okuyorum. Geçiş yaparken transkript almam gerekli mi?

    2- Gideceğim yerde bölümün hem İngilizce'si hem Türkçe'si var. Ben İngilizce olana gitmek istiyorum, puanım da tutuyor ama sene başındaki muafiyet sınavı konusunda kendime güvenemiyorum, hazırlığı da tekrar okumak istemiyorum. Eğer muafiyeti geçemezsem aynı üniversitede o bölümün türkçesine geçmem mümkün mü?

    3- Geçiş yaparken eski okulumuzdan kayıt sildirecek miyiz?

    4- Burada, Eskişehir'de bir KYK yurdunda kalıyorum. Geçiş yaptığım taktirde bir daha mı yurt basvurusu yapmam gerekir; yoksa beni ordaki bir KYK yurduna transfer edebilirler mi?

    5- Ve son olarak, ben geçiş konusunda henüz kesin karar vermedim, şimdiki okulumdan gerekli belgeleri haziranda falan, gitmeden alsam bir sorun olur mu? Eğer geçiş yapmama kararı alırsam belgeler dursun ama geçme kararım kesinleşirse yeniden buradaki okuluma gelip belge işleriyle uğraşmayayım diyorum.

    Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Transkript almanıza gerek yok. Ama ingilizce hazırlığı atlamanız için gerekli olacaktır.
      2-Muafiyet sınavının tarihi önemli. Siz iki bölümede başvurup kazanırsanız ve eğer muafiyet sınavına kayıt yaptırmadan girebilirseniz kaydınızı türkçeye yaptırırsınız aksi durumda. Ama kayıt yaptırdıktan sonra geçiş yapamazsınız.
      3-Hayır geçişinizi kaydınızı yaptıktan sonra sileceksiniz.
      4-Geçişiniz olumlu sonuçlandıktan sonra sitemizde de örneği olan bir belge var onu doldurup kyk ya müracaat ediyorsunuz.
      5-Transkript almayacaksanız şimdiden belgeleri hazırlayabilirsiniz. Hemen hemen her sene istenen belgeler aynı benzer oluyor.

      Sil
  39. Hocam saygılarımı sunuyorum!! Su anda istanbulda bir üniversitede iktisat okumaktayım.. Gecen ay denemek icin ygsye girdim bekledigim sonuc gelmedi.. Gecen yıl ki TM3 yerlestirme puanımla(295p.-199bin sıralama), bu yaz uluslararası kıbrıs hukuga gecmek istiyorum. Onlar gecen yıl 290 puan-208bin sıralama ile aldılar.. Oluru vardır degil mi hocam? ne yapmalıyım:) kolay gelsin cok!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki puanınız rahatlıkla tutuyor gerekli belgelerle güz döneminde başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru zamanı ve belgeler hem üniversitenin sayfasından hemde buradan duyurulacaktır.

      Sil
  40. Merhabalar hocam.Hocam ben ikinci öğretim okuyorum.Ama başka bir üniversitenin birinci öğretimine puanım yetiyor.Geçiş yapabiliyormuyum.(ikinci öğrt. Birinci öğr.) Çok acil lütfen şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki puanınız yettiği taktirde bir engel bulunmamaktadır.

      Sil
  41. Merhabalar hocam, turizm fakültesi turizm işletmeceliği bölümü kazandım ve şuan hazırlık okuyorum bu sene başka üni. Myp geçiş yapmayı düşünüyorum fakat geçiş yapmak istediğim üniversite geçen sene turizm işletmeciliği işletme fakültesine bağlıydı, bu sene sıfırdan turizm fakültesi açıcaklar ve bu bölümüde oraya alıcaklar bende geçmek istiyorum ama yeni açılan bir fakülte ve bölüm olduğu için Taban puanı olmadığından geçiş yapamıcam gibi gözüküyor. Net bir cevap verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef dediğiniz gibi. Mevcut bölümü kapatıp başka bir fakültede yeni bir bölüm açacakları için oraya MYP ile geçişiniz bu şartlarda mümkün gözükmüyor. Tabii üniversite daha farklı bir yol ile bölümü taşırsa orayı bilemeyiz.

      Sil
  42. Hocam iyi günler ben merkezi yerleştirme puanıyla geçiş yapacağım ilk dönem derslere gittim yalnız ikinci dönem hiç derse girmedim çoğu dersten devamsızlıktan kalmış olabilirim. Bu geçiş yaparken sıkıntı yaratır mı vize ve finallerede girmeyeceğim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçişinize hiç bir engel olmaz ama geçtiğiniz dersleri gittiğiniz yerde saydırma ihtimaliniz var.

      Sil
  43. Merhaba ben Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve çevre tasarımı bölümünü kazandım ve ilk yıl dondurdum.şimdi de merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak istiyorum. Jiç okula başlamadan geçiş yapmam mümkün mü? Eğer yapılıyorsa özel bi üniversitede hukuk fakültesine geçebilir miyim belirli bi bursla bu mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MYP ile yatay geçiş yapabilmeniz için okula kaydınızın aktif olması şartı var. Eğer aktif ise puanınızın tuttuğu istediğiniz bölüme geçişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

      Sil
  44. Hocam merhaba ilk oncelikle cok tesekkurler bu blog icin ve zamaninizi ayirip biz ogrenciler ile ilgilendiginiz icin.Myp oyle detayli anlatilmiyordu her sitede siz hakikaten cok iyi is yapiyorsunuz cok tesekkurler.Benim puanim 370 gecmek istedigim taban puani 360 gecisim kabul olur mu sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Başvuru yoğunluğu ve kontenjan önemli faktörler ama çok büyük ihtimal sorunsuz geçersiniz

      Sil
  45. Hocam iyi günler ben bu yaz myp ile geçiş düşünüyorum fakat geçen sene YGS ile alan yer bu sene mf ile alacak ben girdiğim yıl ygs ile mi başvuru yapacağım yoksa mf ile alacağı için myp ile öğrenci almama gibi durumu olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Nasıl yani hocam ben bölüm degistircektim bu durumda oraya geçiş hakkım olmuyor mu

      Sil
  46. Hocam çıldırmak üzereyim, lütfen cevap verin. ben erciyes hukukta okuyorum marmara 2. öğretime puanım yetiyor 1.5 puan daha iyi. marmara hukuk kaç kişi alıyor ve kontenjanlar doluyor mu bunu bana söyler misiniz yoksa bilgi alabileceğim herhangi bir kurum var mı? marmara üniversitesi haricinde???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marmara universitesinin sitesinden bulabilirsiniz ama bazi siteler kayitlari siliyor.

      Sil
  47. Hocam kibrista hukuga gecicrm dedim puanim tuttugundan elbette ki olur dediniz, yok u aradim bu yil kktcye 150 baraji geldiginden ne olur dedim birsey olmaz sizi ilgilendiren gecen yil bu yil degil dediler.. siz ne dersiniz bu sorunsal hakkinda?

    YanıtlaSil
  48. slm ben şu an 1.sınıfım ve sağlık sorunlarımdan dolayı bahar döneminde bırakmak zorunda kaldım ve tüm derslerden kaldım... yine aynı şekilde 2.dönemde de bir kaç tane alttan var başka üniversiteye geçiş yaparsam 1. sınıf yoksa 2. sınıftan mı başlarımmm ? teşşekkür ederim .... cevap verirseniz çok sevinirim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm derslerden kaldim diyorsunuz 1. Sınıftan baslarsiniz. Gectiginiz dersler var ise saydırabilirsiniz dekanlık kurulu kararınca.

      Sil
  49. İyi günler hocam. Ben öğretmen lisesi mezunuyum ve girdiğim yılda ek puanım mevcut idi. Tarih bölümünden sosyal bilgiler öğretmenliğine geçmek istiyorum. Öğretmenlik ek puanım ile 355 ts1 ek puansız 334 oluyor ben bunlardan hangisini kıstas alacağım istediğim okul 351 puan ile kapatmış geçiş yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben de ayni şekilde 9 eylül zihin engelliler öğretmenliğine öğretmen lisesi mezunu olduğum için ek puan ile kaydoldu şu an GAZİYE yatay geçiş yapmak istiyorum ama ek puansız 4 puan altında kaliyor puanim. Ek puan gecerliyse puanim tutuyor. Furkan hoca epeydir girmemiş acaba siz ogrendiniz mi cevabi? Ogrendiyseniz yardimci olursaniz sevinirim.

      Sil
  50. hocam kusura bakma rahatsız ediyorum .benim sormak istedim bir soru vardı. şu merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişden 2 şey anlayamadım boş bir zamanda cevaplayabilirsen sevinirim. 1: merkezi puanıyla yatay geçiş sadece başka alanlar içinmi geçerli ? mesela ben dil1 den tercih yapmıştım bu yatay geçişi kulanarak gene dil1 den bir bölum seçebilirmiyim yada sadece başka puan türümü seçebiliyorum mesela ? 2: puan ve yıl işini karıştırdım özur dilerim bir örnek olarak sormak istiyorum. mesela diyelim ben 2014 te 366 puanla A universitesi ingiliz dili ve edebiyatına girdim sımdı 2016 da bu merkezi yerleştirme puan hakımı kulanarak diyelim ingilizce ögretmenliği olan B üniversiteye geçmek istiyorum bu durumda B üniversitenin 2014 yılı taban puanı 370 diyelim 2016 yılı taban puanı 350 diyelim. benim hangi taban puanını tuturmam gerekiyor 2014 senesimi? en güncel olan 2016 olanımı ? uzun yazı için kusura bakmayın . umarım yardımcı olabilirsiniz

    YanıtlaSil
  51. Hocam merhaba, bu yaz bitişiyle 2 yıldır İngilizce hazırlık sınıfında kalmış olacağım, bu şekilde myp puanı ile yatay geçiş yapabiliyor muyum? teşekkürler..

    YanıtlaSil
  52. Merhaba hocam ben 3. Sınıf ftr okuyorum hacettepeye bu yaz geçiş yapmak istiyorum geçebilir miyim ? 4. Sınıfa geçerken oluyor mu

    YanıtlaSil
  53. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  54. Merhaba merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişte başvuru için alınacak belgeleri haziranda alsak geçerli olur mu? Teşekkürler

    YanıtlaSil
  55. önümüzdeki eylül ayında myp ile yatay geçiş yapmayı planlıyorum.sadece puan önemli ama alttan dersim kalırsa geçiş yaptığımda o dersleri yeni üniversitede mi verebilr miyim?yoksa hep öyle mi kalacak?bir de başvuru için transkrip istiyorlar.onun için yaz aylarında üniversitenin öğrenci işleri açık olur mu?şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  56. Merhaba ben ankara gazi de hemşirelik birinci sınıfım ve myp ile muğla sıtkı koçman üniversitesine geçmek istiyorum ikinci sınıftan devam ederim demi birinci sınıfı tekrarlamam. Ve alttan dersim de yok. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  57. Hocam merhabalar ben bu yıl hazırlık sınıfı okudum ikinci dönem gitmediğim için kaldım tercih yapqcağım okul benden transkript istermi merak ettim şimdi memleketteyim okula gidip gelmek zor olur cevaplarsanız sevinirim hocam
    Birde hocam ben2.öğretime geçiş yapmak istiyorum benim 2015 puanım o bölümün puanının 2puan üstünde yanılmıyorsam 60kişi yerleşmiş geçen yıl şansım nedir hocam merak ettim saygılar

    YanıtlaSil
  58. Merhaba hocam ben elazigta makine okuyorum 1. Sinif malatyaya gecis yapmak istiyorum basvurular ne zaman başliyor.

    YanıtlaSil
  59. Üniversite merkezi puan ile geçişte kontenjan acmayabiliyormuş talep olduğunu mail dilekçe vs her hangi bir yolla bildirmek işe yarar mı ? Geçiş yapmak zorundayım başka bir yere gitme secenegim olmadigi için.

    YanıtlaSil
  60. Merhaba hocam ben elazigta makine okuyorum 1. Sinif malatyaya gecis yapmak istiyorum basvurular ne zaman başliyor.

    YanıtlaSil
  61. Merhaba, ben Erciyes Üniversitesinde 3. sınıf okuyorum ama 3. sınıf proje dersini tekrar alıcam. MF4 puanıyla giriş yaptım ve ktü Yede yetiyordu puanım.Sadece son sınıf derslerim kaldı normal derslerden. Şuan Ktü 'ye geçiş yapsam kaldığım yerden mi devam ederim? Verdiğim derslerde sıkıntı olur mu yatay geçiş öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  62. Iyi aksamlar hocam. Ingiliz dili edebiyatı ogrencisiyim. Memleketimdeki universiteye gecmek istiyorum ancak gecen yıl 1. Sınıflar icin bölumde kontenjan acmamıs. Bu yılda boyle bir durum olursa basvurmama gerek kalır mı? Yoksa denemeli miyim?

    YanıtlaSil
  63. Aydın Akgündüz19 Haziran 2016 03:02

    Merhabalar.Ben 2 sene önce üniversiteye kayıt oldum. Hazırlıktan sonra bu sene bölüm derslerine başladım ama ailevi sebeblerden gidemedim kaldım. MYP ile aynı bölümü başka bir üniversitede okumak istiyorum ama sınıfta kalmam sorun teşkil eder mi ?
    Diğer bir sorum ise MYP ile başka bir üniversiteye yerleşirsem ve 2017 yılında ygs/lys'ye girersem ortaöğretim başarı puanım yarı yarıya kesilir mi ?

    YanıtlaSil
  64. Hazırlıkta transkript vermiyorlar ne yapmamız gerekir?

    YanıtlaSil
  65. admin selam . ben 4 yillik isletme okuyorum .2. sinifa gectim . 2 yillik adalet bolumune gecmek istiyorum 2 yilliga gecebilir miyim ygs ile aliyor o . puanimda tutuyor .

    YanıtlaSil
  66. merhaba hocam. açık soracağım yatay geçiş ösymye değil okula bağlı dediler tam 1 puanla istediğim üniye bölüme yerleşemiyorum. torpil bul dediler 1puanı gözardı edebilirler ösym yle akalalı bi durum yok dediler doğrumudur? o 1 puan için araya birini soksak işe yararmı cvp bekliyorum hocam iyi günler

    YanıtlaSil
  67. merhaba. ben geçen yıl üniyi kazandım kayıt yaptırdığım günde kaydımı dondurdum okulda bitek muafiyet sınavına girdim okadar yatay geçiş yapabilirimiyim. yarım dönemde olsa okumalısınız yazmıssınız ama ben hiç okumadım sıkıntı olurmu ??

    YanıtlaSil
  68. Selamun aleykum hocam,iktisat ve kamu yönetiminden yatay geçiş (ortalamayla gano ile)mümkün müdür?

    YanıtlaSil
  69. merhaba ben bir şey sormak istiyorum şuan sdü de tarih okuyorum merkezi yerleştirme ile odü ye geçmek istiyorum alttan derslerim var geçmek istediğim bölümün taban puanı 1.öğretim 301 2.öğretim 293 benim taban puanım ise 308 geçiş yaptığımda tutar mı ? yedek tarih var ilkinde olmazsa yedekte yerleşir miyim ?

    YanıtlaSil
  70. merhaba hocam.2 yıldır devam etmediğim bir üniv.var.bu yıl sınava girdim işletme tercih yapacağım fakat bu myo ile yatay geçişten yeni haberim oldu.başvuru yapacağım üniversitede puanı 30 puan yukarda kontenjana takılırım gelmez diye korkuyorum ama aynı zamanda da işletme tercih etmek istiyorum ikisinden birini tercih ederim diye düşünüyordum ama yeni üniversiteye kayıt için diğerini sildirmek gerekiyor bu sefer de yatay geçiş hakkım olmuyor.yardım edebilir misiniz lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlış yazmışım hocam myp yatay geçişle puanım başvuracağım üniversiteden 30 puan yukarıda.

      Sil
  71. Hocam iyi günler ben 9 eylül üniversitesi zihin engelliler öğretmenliğine öğretmen lisesi mezunu olduğum için öğretmenlik ekpuani ile girdim. Gazi üniversitesine yatay geçiş yapmak istiyorum ama ek puan olmadan puanim 4 puan altinda kaliyor. Ek puanli olursa görebiliyorum. Ek puan geçerli mi şu an merkezi puan ile yatay geçişte?

    YanıtlaSil
  72. hocam meraba ben nigde üni. ıktisat İÖ 1. sınıf okuyorum cumhuriyet uni. işletme İÖ MYP ile geçiş yapmak istiyorum ama bir ortak dersten kaldım iki ders de kendi bölümüm olandan kaldım işletme ile iktisatin dersleri aynı 2. sınıftan devam edebilir miyim? kaldığım dersleri c.ü geciş yapınca verebilir miyim? teşekkurler

    YanıtlaSil
  73. Hocam merhaba, ben obp puanı ile merkezi yatay geçiş yapmak istiyorum. Kendini bölümüme başka bir okulda devam etmek istiyorum. Bölümüm YGS1 ile alıyor ama ben obp ile girdim üniversiteye. Obp ile bu puan türündeki bölümüme başvuru yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
  74. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  75. Merhaba ben merkezi yerlestrme puaniyla geçiş yapmak istiyorum ama başka bi üniverstede yaz okuluna gidiyorum geçiş yapacağım universte yaz okulunda gordugum derslerden beni muaf eder mi bu çok önemli cevaplarsanz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  76. Merhaba ben merkezi yerlestrme puaniyla geçiş yapmak istiyorum ama başka bi üniverstede yaz okuluna gidiyorum geçiş yapacağım universte yaz okulunda gordugum derslerden beni muaf eder mi bu çok önemli cevaplarsanz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  77. merhabalar ben mimarlık bölümünü tercih ettim ama daha iyi bir üniversitedede puanım yetiyormuş en kısa sürede o üniversitenin mimarlık bölümüne nasıl gidebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  78. merhaba ytü 1.sınıfa geçiş yaptım. ytü den itüye geçiş yapmak istiyorum. ytü de hazırlığı geçmiştim fakat itüde geçerli değilmiş. bu durumda itü nün hazırlık sınavına girmem gerekiyor mu yoksa sınav hakkım olmadan bana tekrar hazırlık okutacaklar mı?

    YanıtlaSil
  79. iyi akşamlar ben tunceli elektrik elektronik müh. okuyorum marmara B.Ö.T.Ö. myp ile geçiş yapmak istiyorum ama ygs-1 puanıyla alıyor bu arada ek puanımla puan yetiyor ama diğer türlü yetmiyor ek puanda geçerli değilmi kısa sürede cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  80. meraba hocam ben işletme okiyacağım bu sene kendi bölümümle seçeceğim bölüm arasında kaç ders ortak olmalı ki 2.sınıftan başlayabileyim

    YanıtlaSil
  81. Hocam merhaba benim bi sorum olacaktı çok sıkıntılı bi durumdayım cevap verirseniz çok sevinirim. bu sene bi tercih hatası yaptım ben ve Kırklareli üniversitesi Mimarlık bölümüne yerleştim aslında ytü gemi makine Mühendisliğini istiyordum. kazandığım bölüm türkçe ve ben yüzde 30 ingilizce olan ytü gemi makine Mühendisliği bölümüne merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçişle geçmek istiyorum. okuduğuma göre notlara bakılmıyormuş bu geçiş sisteminde bu sene kaydımı yapıp 1. ve 2. dönem derslerimi seçsem ve üniversiteye hiç gitmesem bi ingilizce kursuna gidip sene sonu ytü nün ingilizce yeterlilik sınavını versem yani hazırlığı bi nevi kendi şehrimde okusam sıkıntı olurmu acaba? puanım geçmek istediğim bölüme yetiyor hatta bi 20 puan kadar fazla benim puanım. Ancak şöylede bi durum var ytü nün myp ile yatay geçiş şartlarında : ''kayıt dondurma ve izin gibi sebeplerle öğrenime devam etmeyenlerin başvurusu dikkate alınmaz'' diyor.bu benim durumumu da kapsar mı acaba??  Hocam çok rica ediyorum ihmal etmeyinde iki kelime de olsa bi cevap Yazın hiçbir yerden adamakıllı bi cevap alamıyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın  teşekkür ederim şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz normal okulunuza ders secimini yapın ama gitmeyip devamsızlıktan kalın bu geçişinize engel teşkil etmez. Ytü nünde ingilizce yeterlilik sınavını verirseniz hazirligi gecersiniz.

      Sil
  82. düzce üniversitesi yatay geçiş sonuçları ertelendi mi 2 eylülde açıklacaktı baktım bugun basvuru tarihleri felan hepsi ertelenmiş 9 eylülde açıklacakmış bilgisi olan var mı ?

    YanıtlaSil
  83. Hocam merhaba ben myp puanı ile kocaeli jeoloji mühendisligind gecis yapmak istedim evraklarimi eksiksiz goturdum puanimda yetiyo gecen senekine gore sonuclar acıklandı kontejyan dışında yaziyodu sizin verdiginiz bilgiye göre kontejyanın %30 u kadar bos kontejyan olabiliyo demissiniz basvuran 5 kisi kabul edilen 2 kisi ve gecen seneki kontejyan sayısı 62 en fazla 18 kisi alabiliyo bu durumda şaşırdığım noktada burası acaba kontejyan disi yazmasını ben mi yanlıs anladm yoksa kocaeli üniverstesi myp puanı ile geçiş yapanlara iki kisilik mi kontejyan açtı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktığınız ortalamayla yatay geçis. Myp degil.

      Sil
  84. Meraba ben de merkezi yerlestirmw ile gecis yapicam su an bi universiteden geri donus yaptilar kayit hakki kazandim fakat yarin kayitlar bitiyo ama ben baska universiteleri de beklemek istiyorum gelmesini istedigim bi okul var sormak istedigim eger geri donus yapan uniye kaydimi yaptirirsam diger istedigim geldiginde bundan kaydimi sildirip digerine kayit yaptirabilir miyim simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu önce kabul eden kaydını silmene izin verirse gecebilirsiniz ancak. Aksi taktirde gecemezsiniz. Ya kabul etcek bu isteginizi ya da bundan vazgecip istediginizi bekliceksiniz.

      Sil
  85. Merhaba hocam cumhuriyet üniversitesi konaklama işletmeciliği bölümünden Mehmet Akif Ersoy üniversitesine ortalama ile kabul edildim ancak 1.sınıf olarak göründüğüm söyleniyor 1.sınıfta ortak 12 tane ders var isim ve içerik benzerliği olan bu durumda izleyebileceğim bir yol var mı 2.sınıftan devam edebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabul edildiginiz okul ile görüsun eger 1. Sinif olarak kabul edilmisseniz yapacak cok bisey yok gibi cunku kurul kararı ile olabilir ancak bu kararlar.

      Sil
    2. üstten ders alıp eşitleyebilir miyim peki derslerimi saydırdıktan sonra ?

      Sil
    3. hocam ders sayımları yapılmadığı söylendi henüz kesin kayıttan sonra yapılacakmış bu durumda benim 2.sınıftan başlama şansım var mı ?

      Sil
    4. Tabii ki eger sayılmadıysa daha ve dediginiz gibi aynıysa sayarlar merak etmeyin. Kesin diyemiyorum ama anlattığınıza göre.

      Sil
    5. hocam teşekkür ediyorum kusura bakmayın pek bilgim yok bu konuda yardım alacak kimsede bulamadım 1.sınıftan başlarsam üstten falan ders alıp kayıpsız bitirme şansım var mı iyi bayramlar hocam teşekkürler yanıtlar için

      Sil
    6. derslerin büyük çoğunluğu ortak hocam bu arada onuda belirteyim

      Sil
  86. Merhaba hocam ben İstanbul Üniversitesi Bilim tarihi bölümüne myp ile online basvuru yaptım fakat gitmek istemiyorum kendi okulumda ve bölümüm de devam etmek istiyorum. Bir sorun olur mu? Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır kesinlikle bir sorun teşkil etmez. Tamamen sizin insiyatifinizde. Geçiş hakkınızada bir zarar vermez.

      Sil
    2. Peki bir bildiri ya da bir şey yapmam gerekiyor mu?

      Sil
    3. Hayır hiç bir şeye gerek yok.

      Sil
  87. merhaba myp ile asıl olarak kayıt hakkı kazandım. ikinci öğretim harç yatırmanın son süresi açıklandığı gündü ve geçti olarak gözüküyor. öğrenci numaram yeni kayıt yaptıracağım için yok. kayıt esnasında öğrenci numarası alıp mı yatırıcam harcımı magdur olmam dimi?

    YanıtlaSil
  88. ben 2016 güz dönemi için başvuru yaptım ama kontenjan dışı diye açıklandı. bahar yarı yılı için başvuru yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
  89. Baharda kontenjan açılırsa yapabilirsiniz. Aksi taktirde güz döneminde de yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  90. Merhabalar ben bu sene Myp ile yatay geçiş yaptım
    İlerde pişman olursam başka bir yatay geçiş türü ile(örneğin;ortalama ile) bir daha yatay geçiş yapabilir miyim?
    Ve eski okuluma dönebilmek için ne kadar sürem var ?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabilirsiniz. Ortalama 1 ay kadar.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  91. Mrb ben sosyal hizmet 1. Sinifa baslayacagim ama istedigim bir bolum degil 1. Donem sonu yatay gecis yapabiliyor muyum mumkunse eger ne yapmam gerekiyor.Yardimci olun lutfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donem sonunda yapabilirsiniz ama garantisi yok her universite kontenjan açmayabiliyor açmazlarsa yıl sonunda yapabilirsiniz.

      Sil
  92. Mehaba hocam çok sıkıntılı bir durumdayım lütfen bana yardım edin soracağım kimsem yok.. Ben yıldız teknik matematik kazandım 2015 girişliyim hazırlığı geçemiyorum bir türlü.. eylülde ki muhafiyet sınavından kaldım bana ocak haziran ve eylül olarka 3 hak daha veriyorlar ama ben daha fazla zorlamadan başka bölüme türkçe gitmek istiyorum..Sınavım 7 eylülde açıklandığı için merkezi yerleştirmeleri hep kaçırdım sınavı geçiceğimi çok ummuştum o yüzden hiç bakmadım böyle şeylereki bilmiyordumda zaten son 1 haftadır bunlarla ilgileniyorum..Bahar döneminde yatay geçiş yapabilirmiyim..yani geçen sene hangiüniversiteler en azından bunu sağlayabilir bir bilginiz varsa lütfen paylaşırmıınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi günler,yonetici cevap verecektir ancak ben de bilgim varken bu konuda cevap vereyim.Bir sorun teşkil etmez umarım yönetici için. :)
      Bu yatay geçişi yapmayı ben de istiyorum inşallah yapabiliriz.Atatürk,Niğde,Sakarya,Kafkas,Düzce,Erzincan,Bülent Ecevit üniversiteleri bahar donemi kontenjan açmıştı.Bir de bu sitede de aşağıda paylaşılanlar var.Karabük,Adnan Menderes,Yeditepe gibi.
      Baska üniversitelerde açmış olabilir ancak bazı üniversiteler duyuruları kaldırıyor biraz zaman geçince bu yüzden açmissa da biz goremiyoruz.Benim ozellikle ilgimi çeken üniversiteler bunlardı ama daha bakmadiklarim var tabi.

      Sil
  93. Bahar döneminde geçiş istiyorum ama illaki 1 dönem okumam mı lazım kaydımı dondursam sonra bahar döneminde geçsem olmaz mı?

    başka biryerde hazırlık(arapça) kaydım var. örneğin işletme bahar dönemi kontenjan açarsa başvursam 1.sınıfdan mı başlıyorum bahardan itibaren

    YanıtlaSil
  94. şimdi kardeşim ben sınıf öğretmenliği okuyorum farklı bir üniversiteye aynı sınıf öğretmenliği bölümüne merkezi yatay geçiş yaptım 2.sınıf için 1.sınıftaki derslerim hepsi uyuşuyor ama kredileri farklı sence 1.sınıftaki dersleri yeniden alttan alır mıyım bu kredilerin uyuşmaması yüzünden ?

    YanıtlaSil
  95. Hocam ben Selçuk üniversitesi kamu yönetimi okuyorum yeni başladım bu yıl 1. Sınıfım ama sevmedim Fırat üniversitesi sınıf öğretmenliğine geçmek istiyorum ikinci dönem gecebilirmiyim

    YanıtlaSil
  96. Yada ikinci dönem firat üniversitesi kamu yönetimine gecebilirmiyim

    YanıtlaSil
  97. merhaba hocam ben mersin üni. moda tasarım bölüme sınavsız geçiş yaptım obp ile geçiş yaptım farklı bir bölüme geçiş yapmak istiyorum merkezi yerleştime puanıyla bazı bölümlerin obp puanları yok bazı bölümlerinde var ben şimdi obp puanına mı bakmalıyım yoksa en düşük taban puanına göremi hareket etmeliyim ygs olup olmaması fark ediyor mu ? örneğin paramediğe geçiş yapmak istiyorum geçebilirmiyim obp puanım tutuyor

    YanıtlaSil
  98. Merhabalar benım bı sorum olucaktı 2 yıllık onlısans öğrencisiyim gecen yıl okula gıtmedım 2015 gırıslıyım 1 yıl okulum uzadı fakat sıstemde 2.sınıf gorunuyorum bahar donemınde yada guz donemınde merkezi yerlestırme puanıyla yatay gecıs yapmak ıstıyorum sıstemde son sınıfım son donemı gorunecegım ıcın son sınıfın son donemı olmam yatay gecıs yapmama engel mı acaba ve obp puanıyla yapıcam bu yılda sadece ortak derslerden muaf olmak ıcın okula gıdıcem merkezi yerlestırme puanıyla yatay gecıs yapmama engel bı durum var mı acaba yardımcı olursanız cok sevınırım

    YanıtlaSil
  99. Hocam merhaba :) Bu sene yerleştim hazırlıktayım bahar döneminde türkçe bi bölüme mypyle yatay geçiş yapabilir miyim? Bir de taban puan olarak geçiyor ama sıralaması benden çok daha yüksek bu durumda yerleşme ihtimalim nedir?

    YanıtlaSil
  100. Hocam ben geçen güz döneminde başvuru yaptim merkezi geçiş puanimla...ve kabul edildim ama gitmedim.merkezi puan ile geçiş hakkim devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
  101. İ
    Merhaba ben bu yıl yerleştim üniversiteye ama memnun değilim ve aynı bölümü kendi memleketimde okumak istiyorum bu yüzden yatay geçiş yapacağım geçmek istediğim üniversitenin puanından 60 puan kadar fazla benimki yani kesin gibi birşey ben şimdi yerleştiğim üniversiteye hiç gitmesem devamsızlıktan kalmam Bi sorun olur mu sene kaybeder miyim

    YanıtlaSil
  102. Merhaba hocam üni bu sene kazandim puanim tm 3 415 en dusuk hukuk erzican orasida 391 myp ile gelme olasiligi nedir tesekkur edrim.

    YanıtlaSil
  103. Merhaba hocam üni bu sene kazandim puanim tm 3 415 en dusuk hukuk erzican orasida 391 myp ile gelme olasiligi nedir tesekkur edrim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güz doneminde yaparsanız yüksektir. Diger puanınızın tuttuklarinada basvurabilirsiniz onlarinda gelmesi kuvvetle muhtemel.

      Sil
  104. İyi günler ben sene 1.sınıf ogrencisiyim.2015 2016 klavuzu numu baz alacam yoksa 2016 2017 klavuzunumu baz alacam

    YanıtlaSil
  105. Sınıfta kalmak myp ye engeller mi

    YanıtlaSil
  106. Hocam ben edebiyat 1 sınf öğrencisiyim myp yle sınıf öğretmenliğine geçiş yapabilir miyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Puanınızın yettiği her bolume geciş yapabilirsiniz.

      Sil
  107. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  108. Hocam 2016 girişli olanlarda myp den bahar döneminde de yararlanabilir mi?

    YanıtlaSil
  109. Hocam 2016 girişli olanlarda myp den bahar döneminde de yararlanabilir mi?

    YanıtlaSil
  110. Hocam ben şuan islami ilimler hazırlık okuyorum aradonemde baska bolume kurum içi yatay geçiş hakkım varmı sırf arapça göruyoruz ve ders durumlarım önemlimi geçiş olursa

    YanıtlaSil
  111. Hocam ben şuan islami ilimler hazırlık okuyorum aradonemde baska bolume kurum içi yatay geçiş hakkım varmı sırf arapça göruyoruz ve ders durumlarım önemlimi geçiş olursa

    YanıtlaSil
  112. Merhaba hocam ben suan 1.sınıf okuyorum ama 1.donem bitince myg ile baska üniversiteye gecmek ıstıyorum osym puanım gecmek istediğim üniversiteden yuksek kesin geçiş yapabilir miyim

    YanıtlaSil
  113. Merhaba hocam ben suan 1.sınıf okuyorum ama 1.donem bitince myg ile baska üniversiteye gecmek ıstıyorum osym puanım gecmek istediğim üniversiteden yuksek kesin geçiş yapabilir miyim

    YanıtlaSil
  114. 2.doneme kayıt dondurup sonra dondurduğumuz senenin bahar dönemine açılan kendi alanımıza myp ile geçebilir miyiz (,puanınız tuttuğu taktirde)

    YanıtlaSil
  115. Ata uni felsefe 2. Sınıf ögrencisiyim. Ama derslere gitmiyorum. vize finale de girmeyecegim buyuk ihtimalle kaldim. myp ile Sivas cumhuriyet uni ye gecis yapacagim. Bahar donemi gecis bekliyorum sivas cmhriyet sayfasina baktim ama bulamdim yardimci olursaniz sevinirim yani bu donem kontenjan acacaklar mi ??? Myp icin saolun

    YanıtlaSil
  116. Ata uni felsefe 2. Sınıf ögrencisiyim. Ama derslere gitmiyorum. vize finale de girmeyecegim buyuk ihtimalle kaldim. myp ile Sivas cumhuriyet uni ye gecis yapacagim. Bahar donemi gecis bekliyorum sivas cmhriyet sayfasina baktim ama bulamdim yardimci olursaniz sevinirim yani bu donem kontenjan acacaklar mi ??? Myp icin saolun

    YanıtlaSil
  117. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  118. Merhabalar hocam. Ben ışık üniversitesinde mf4 puanımla iç mimarlık kazandım 2015 yılında. Bölümüme bu yıl başladım fakat yök kararınca bölümüm tm puanıyla alan iç mimarlık ve çevre tasarımına geçti. Ben myp puanımla başka üniversitelerde iç mimarlık bölümüne mf puanımla geçiş yapabilir miyim? Ya da ortalamamla sayısal iç mimarlığa geçiş yapabilir miyim? sonuçta ben sayısal gırıslıyım.
    bir de myp puanımla herhangi bölüme geçebilir miyim bölümümle alakalı olmayan?

    YanıtlaSil

Öne Çıkan Yayın

MYP ile yatay geçiş nasıl yapılır?

MYP ile yatay geçiş te 3. seneye girmiş bulunmaktayız. Bu geçirdiğimiz 3 yılda sınav için emek sarf edip yanlış tercih, yanlış yönlendirmeni...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *